Едно чудесно място
за вашата почивка.

За областта

Бели Осъм е старопланинско селце, разположено на 7 км от Троян и на 37 км от Ловеч. Намира се в долината на река Бели Осъм, която е покрита със зеленина, иглолистни и широколистни гори. Селото създава условия за успешно развиване на селски туризъм и екологично земеделие и животновъдство. Затова тук има множество комплекси, семейни хотели в Бели Осъм, вили и къщи за гости, като желаещите могат да наемат дори цяла къща, в които се предлагат добри условия за почивка в приятна и спокойна обстановка.

В Бели Осъм има етнографски комплекс с реставрирани възрожденски къщи, предлагащи нощувки в автентична възрожденска обстановка, съчетана с традиционните ястия за региона, приготвени от екологично чисти продукти. За малките посетители също е помислено, като са предвидени места за детски забавления: люлки, пързалки, могат да се играят джаги, тенис на маса, баскетбол, федербал, футбол и др.

За любителите на природата в Бели Осъм и околностите му има организирани места за пикник, разходки и преходи в планината, като от тук тръгват множество екотурове, а река Бели Осъм и притоците ѝ предлагат възможности за практикуване на риболов. В близост до селото има конна база, която предлага организирана езда по туристически маршрути с екскурзовод, като се минава през гори, поляни и различни местности, разкриващи красотата на Троянския Балкан. На около 10 км от Бели Осъм по Троянския проход е местността Беклемето с изградени ски писти и условия за зимен спорт през зимните месеци, а през лятото се правят преходи, като по-известен е маршрутът "Римски път".

Гостите на Бели Осъм имат възможност да посетят и разгледат и културни забележителности в района като Троянския манастир в Орешак, Природонаучният музей в Черни Осъм, а на 5 км се намира село Шипково, известно с топлите си лековити минерални извори.


Времето в момента.

Община Троян.

© Всички права запазени 2018 | Къща за гости Четирите бора Бели Осъм | Изработка ФиУеб ЕООД